Choď na obsah Choď na menu

Rast vlasov

Vaše vlasy sú príliš dlhé a nezdravé, tak zájdete ku kaderníkovi a poviete: Prosím podstrihnúť vla..... Ani nestihnete dopovedať a namiesto podstrihnutia vám odstrihne 20 centimetrov. A miesto spokojnosti plačete do vankúša každý deň.
Nanešťastie sa mi to prihodilo pred mesiacom. Budem úprimná, vyzerala som ako pes kokršpaniel. A tak som prečítala snáď všetky články, videla milión videí s radami ,skúšala som a rozhodla som sa, že vám napíšem ,ako to dopadlo.
1. Žihľavová kúra
Žihľava je všeobecne známa svojimi pozitívnymi účinkami nie len pre naše telo ,ale aj pre naše vlasy. Keďže som z dediny, mám prístup k čerstvej a mladej žihľave. Natrhala som si plnú krabičku a dala sušiť. Jeden deň som odvar pila a druhý deň som si v nej máčala hlavu ,a takto to šlo celý týždeň. Vlasy boli hebké, ale dosť stmavli, takže som žihľavu prestala používať.
2. Kokosovo-olivový olej
Po tomto zázračnom oleji mi mali vlasy narásť o 2,5 cm za noc. Samozrejme ,že som tomu neverila, ale chcela som to vyskúšať. Zmiešala som lyžičku kokosového a olivového oleja, vmasírovala som to do korienkov a nechala som to celý deň na hlave. (Ak to budete skúšať nezabudnite si oleje zmyť aspoň dvakrát šampónom). Vlasy mi stmavli a mala som ich lesklé a bez objemu. Samozrejme nenarástli.
3. Masáže
Trik spočíva v tom, že si masírujete hlavu 4-5 minút jeden týždeň za mesiac. Vlasy boli jemnejšie a podrástli.
4. Dixi brezový šampón
K tomuto šampónu som sa vyjadrila v príspevku o šampónoch. Vlasy naozaj rýchlejšie rastú a nemastia sa.
5. Vajíčková maska
Jedno vajíčko+lyžička olivového oleja+ lyžička medu. Vmasírujete do hlavy a necháte 2 hodiny pôsobiť. Vlasy boli nádherné a narástli.
Aj keď sa to bude zdať neuveriteľné po mesiaci mi vlasy narástli o 5cm. Ešte musím dodať, že vlasy som si nikdy nežehlila, nekulmovala, nefarbila ani nefénovala, takže sú zdravé.

                                                                                                                                        Maya
 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.